Tuinarchitect

Als tuindesigner is Studio Siebers specialist in het hogere segment. We werken aan verschillende tuinprojecten en krijgen te maken met tuinen die zo groot zijn dat ze een landschap vormen. Of buitenruimtes die veel meer zijn dan een tuin; een park of ander groen stadsdeel bijvoorbeeld. Voor al deze mooie opdrachten zijn we enorm blij met onze tuindesigner in het Studio Siebers team. Ben jij ook klaar voor een nieuwe uitstraling van je tuin? Schakel dan Studio Siebers in.

Strak of landelijk

Tuinarchitect moderne tuinen

Ons team is zo samengesteld dat ervaren en frisse out-of-the-box denkers elkaar stimuleren en in balans houden. Siebers ontwerpt moderne tuinen op die manier leunend op jarenlange ervaring. Dat maakt de kwaliteit duurzaam en het tuinontwerp tijdloos. We hebben dan ook geen tuindesigner voor landelijke tuinen of juist voor de moderne strakke stijl. In de samenwerking halen we het beste uit beide werelden. Met klantwensen en toekomstbestendige kwaliteit haarscherp op het vizier, voorzien we iedere tuin en buitenruimte van onze karakteristieke Siebers Fingerprint.

Landelijke tuin
Buitenruimtes

High-end tuinprojecten

Tuinprojecten zijn niet altijd tuinen. We hebben het dan over buitenruimtes. Want een tuinarchitect richt ook bedrijfstuinen of een (deel van een) onbebouwd plangebied in. Dat zijn bijvoorbeeld recreatieterreinen, openbare ruimtes of plantsoenen. Denk aan een skatepark of de groene inrichting van een bedrijventerrein of campus, maar ook de ruimte om een station of ziekenhuis. Met ontwerpen die functioneel, stijlvol en passend in de omgeving zijn. Ook hier is duurzame kwaliteit een belangrijk aandachtspunt. Met een grondige aanpak waarin de analyse van gebruikerswensen en omgeving leidend is, komt onze tuindesigner tot een ontwerp dat lange tijd actueel en mooi blijft.

In het echt

Inspiratie van de tuinarchitect

Buitenruimtes inrichten is vaak lastiger dan tuinen. Meer ruimte betekent meer mogelijkheden en dus ook meer keuzes. Wat is mooi en wat past in de omgeving? Krijg een indruk van de tuinprojecten die we mochten ontwerpen en uitvoeren in ons portfolio.

Stapsgewijs naar je droomtuin toewerken

De tuindesigner van Studio Siebers realiseert stap voor stap een high-end tuin waar je van droomt:

Tuin styling

Kennismaking

Om je droomtuin te realiseren en het optimale uit de beschikbare ruimte te halen, komen we eerst langs voor een persoonlijk gesprek. Hierbij maken we je wensen inzichtelijk en vormen we een beeld van de omgeving, inclusief digitale inmeting en zon-schaduwanalyse. Op basis van alle bevindingen gaat de tuinarchitect aan de slag.

Tuindesign

Het ontwerp

Het oog wil ook wat, daarom maken we een digitaal ontwerp van het gewenste eindresultaat. We leggen hier alle besproken elementen, ideeën en de beplanting in vast. Geheel in je gekozen stijl, inclusief Siebers Fingerprint.

Tuinaanleg

De tuinaanleg

Is het ontwerp geheel naar wens? Dan gaan we over op de realisatie. We plannen de aanleg, vergaderen over de juiste aanpak en treffen alle nodige voorbereidingen. Alles voor een gestroomlijnde realisatie.

Tuinonderhoud

Oplevering en nazorg

Als alles naar wens is, leveren we je nieuwe tuin op. Vanaf nu is het tijd om te genieten van een persoonlijke oase aan huis, geheel in je eigen stijl. Hierna zit ons werk er niet op, want we keren graag terug om je exclusieve tuin te onderhouden.

Waarom een tuinarchitect?

Als je een tuinarchitect in armen neemt, geef je het tuinontwerp en de aanleg met een gerust hart uit handen. Een tuinarchitect is opgeleid om tuinen en buitenruimtes nauwkeurig te analyseren en op basis van je wensen te bepalen waar de mogelijkheden liggen.

De tuindesigner van Studio Siebers laat binnen en buiten samensmelten. Met een architectonisch ontwerp verbinden we namelijk je tuin met de omgeving en trekken we de stijl van je interieur door in de tuin. Hierdoor ontstaat er een naadloze aansluiting van stijlen waarin je ultiem comfort ervaart.

Wat kost een tuinarchitect?

Bij Studio Siebers beschouwen we ieder tuinproject als uniek en losstaand. Iedereen heeft namelijk zijn eigen specifieke wensen, waar geen standaardoplossingen voor bestaan. Daarom hanteren we ook geen standaardprijzen.

Tuinarchitect voor tuinen in heel Nederland

Als tuindesigner zijn we veel werkzaam in Abcoude, Eindhoven en Heemstede, maar we komen overal in Nederland om tuinen te voorzien van de verdiende metamorfose. Dit geldt ook voor het plegen van onderhoud.

Laat je ontzorgen door Studio Siebers

Ben je benieuwd wat onze tuindesigner voor jou kan betekenen? Of wil je onze mening even horen? Neem dan gerust contact met ons op. De tuindesigner van Studio Siebers geeft je graag een eerste indruk en denkt met je mee.

Veel gestelde vragen over tuinarchitectuur

Wat doet een tuinarchitect?

Een tuinarchitect ontwerpt tuinen en buitenruimtes en houdt daarbij rekening met factoren zoals de omgeving, de functionaliteit van de ruimte en de wensen van de klant. Het maken van een tuinontwerp heeft betrekking op het maken van tekeningen, het selecteren van planten en materialen én het bepalen van het budget en tijdsduur.

Wat is het verschil tussen een tuinarchitect en hovenier?

Een tuinarchitect houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van tuinen en buitenruimtes, terwijl een hovenier zich richt op de aanleg en het onderhoud van tuinen. Een tuinarchitect kan helpen bij het selecteren van planten en materialen en het bepalen van de indeling van de ruimte, terwijl een hovenier zich voornamelijk bezighoudt met het planten, snoeien en maaien van gras.

Kan een tuinarchitect ook helpen met het onderhouden van de tuin?

Over het algemeen richt een tuinarchitect zich niet op het onderhoud van de tuin. Het is echter wel mogelijk dat een tuinarchitect een onderhoudsplan opstelt voor de tuin en een hovenier aanbeveelt die het onderhoud kan uitvoeren.

Bij Siebers Groep bieden we uiteraard ook het complete tuinonderhoud aan:

Hoe lang duurt het ontwerpproces bij een tuinarchitect gemiddeld?

Het ontwerpproces bij een tuinarchitect kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van het ontwerp. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de duur van het proces en om de tijd te nemen om het ontwerp goed af te stemmen op de wensen.

Welke stijlen kan een tuinarchitect realiseren?

Een tuinarchitect kan een breed scala aan stijlen realiseren, van traditioneel tot modern en alles daartussenin. Het is belangrijk om de stijlvoorkeuren met de tuinarchitect te bespreken om ervoor te zorgen dat het ontwerp aansluit bij je smaak en voorkeuren.

Kan een tuinarchitect rekening houden met specifieke wensen, zoals duurzaamheid of kindvriendelijkheid?

Ja, een tuinarchitect houdt uiteraard rekening met specifieke wensen van de klant, zoals duurzaamheid of kindvriendelijkheid. Het is belangrijk om deze wensen duidelijk te communiceren met de tuinarchitect zodat het ontwerp hierop kan worden afgestemd.

Moet ik al concrete ideeën hebben voordat ik een tuinarchitect inschakel?

Nee, dat hoeft niet. Een tuinarchitect kan je helpen bij het ontwikkelen van ideeën en het vertalen van jouw wensen en behoeften naar een passend tuinontwerp. Wel is het handig om voorafgaand aan het inschakelen van een tuinarchitect een beeld te hebben van jouw budget en eventuele specifieke eisen, zoals bijvoorbeeld een bepaalde stijl of gewenste functionaliteit.