Landelijke tuin

Ontdek de charme van een landelijke tuin en laat je inspireren door onze ideeën en tips. Een landelijke tuin roept een gevoel van rust, sereniteit en landelijke schoonheid op. Met weelderige beplanting, schilderachtige paden, rustieke elementen en een vleugje nostalgie creëer je een idyllische buitenruimte om van te genieten. Of je nu een grote boerderijtuin hebt of een knusse buitenplaats, hier vind je volop inspiratie om je landelijke droomtuin werkelijkheid te laten worden. Van bloeiende borders tot gezellige zithoekjes en prachtige vijvers, laat je betoveren door de landelijke charme en creëer een oase van rust en natuurlijke schoonheid in je eigen achtertuin.

Ontwerp

Tuinarchitect landelijke tuin

Met een tuinarchitect landelijke tuinen kunnen we jouw wensen omzetten in een smaakvol tuinontwerp voor een landelijke tuin. Elementen die je vaak terugziet in deze stijl zijn organische vormen, een gazon, weelderige beplanting, een waterelement en bestrating met een klassieke look. En dat zegt het al: een goed landelijk tuinontwerp is tijdloos. Als tuinarchitect voor landelijke tuinen  zorgen wij dat niet alleen de materialen aan deze eis voldoen. Ook de indeling moet nu en in de toekomst passen bij de leefstijl van jou en je gezin.

Villatuin
Proces

Aanpak landelijke tuin ontwerpen

Om te zorgen dat jouw landelijke tuinontwerp nu en over tien jaar nog steeds up-to-date is hebben we een aantal stappen in onze aanpak waarmee aan alles, maar dan ook alles wordt gedacht. Het begint met een kop koffie en een uitgebreid gesprek om jou en de andere gebruikers te leren kennen. De doelen, de wensen, de toekomst. We zorgen dat we een indruk krijgen van jouw persoonlijke smaak. De tuin en haar omgeving wordt aan een grondige analyse onderworpen. De nieuwe indeling wordt op die manier de beste indeling ooit. En daarom zijn onze landelijke tuinontwerpen altijd toekomstproof.

Landelijke tuin
Ontwerp klaar

Landelijke tuin aanleggen

Na het voorlopige landelijke tuinontwerp volgt de fine-tuning en het definitieve ontwerp. Als je de nieuwe tuin of buitenruimte in 3D gezien hebt kan je niet wachten tot het klaar is. Een landelijke tuin aanleggen vraagt om een strakke planning en management van verschillende partijen. Geen zorgen want wij nemen dit helemaal uit handen. Alleen zo kunnen wij garanderen dat het eindresultaat overeenkomt met het tuinontwerp van de landelijke tuin en dat jij al tijdens het proces kunt ontspannen.

Behalve de begeleiding van ontwerp naar aanleg kun je er bij ons ook voor kiezen alles uit handen te geven. Van ontwerp tot oplevering. We werken dan nauw samen met Siebers Tuinprojecten om de nieuwe landelijke tuin aan te leggen.

Inspiratie

De moderne landelijke tuinen van Studio Siebers

Hoe landelijk en modern gecombineerd worden of hoe wij de landelijke stijl toepassen hangt natuurlijk af van jouw wensen en jouw smaak. Het begint met oriënteren. Bekijk ons portfolio met de landelijke tuinontwerpen die we al met trots opgeleverd hebben.

Landelijke tuin met organische vormen

Kenmerken van een landelijke tuin

Een landelijke tuin straalt een charmante, rustieke sfeer uit en is een ideale plek om te ontspannen te midden van de natuurlijke pracht. De kenmerken van een landelijke tuin zijn geïnspireerd op het landelijke leven en omvatten een combinatie van natuurlijke elementen, weelderige beplanting en een vleugje nostalgie. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van een landelijke tuin:

Organische vormen

In een landelijke tuin vind je zachte, organische vormen terug. Strakke lijnen worden vermeden en plaatsgemaakt voor natuurlijke contouren en kronkelige paden die een gevoel van avontuur en ontdekking oproepen.

Natuurlijke materialen

Materialen zoals hout, natuursteen en riet passen perfect bij de landelijke stijl. Houten schuttingen, pergola’s of tuinmeubelen voegen een warme en authentieke uitstraling toe, terwijl natuurstenen paden of terrassen een natuurlijke en tijdloze charme bieden.

Klassieke bestrating

In een landelijke tuin wordt vaak gekozen voor bestrating met een klassieke uitstraling. Denk aan klinkers, grindpaden of natuursteen tegels die de traditionele en landelijke esthetiek versterken.

Rustieke elementen

Rustieke elementen zoals houten schuttingen, antieke decoratieve objecten, tuinbanken en oude landbouwwerktuigen voegen karakter en nostalgie toe aan een landelijke tuin.

Door deze kenmerken te integreren, kun je een prachtige landelijke tuin creëren die een toevluchtsoord biedt en je in contact brengt met de schoonheid van de natuur. Of je nu een grote landelijke tuin hebt of een knusse buitenruimte: het creëren van een landelijke tuin zal een vleugje rustieke charme en tijdloze elegantie toevoegen aan je buitenomgeving.

Beplanting landelijke tuin

Welke beplanting is geschikt voor een landelijke tuin?

In landelijke tuinen vind je een prachtige verscheidenheid aan beplanting die de natuurlijke en rustieke sfeer versterkt. Met een mix van bloemen, struiken en bomen kun je een weelderige en kleurrijke omgeving creëren. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende planten in landelijke tuinen:

  • Lavendel
  • Rozen
  • Hortensia
  • Vingerhoedskruid
  • Vlinderstruik
  • Duizendblad
  • Siergrassen

Door deze veelvoorkomende beplanting in je landelijke tuin op te nemen, kun je een betoverende en levendige buitenruimte creëren die in harmonie is met de landelijke esthetiek.

Let op: Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke groeiomstandigheden en de winterhardheid van planten, evenals de lokale klimaatvereisten, bij het kiezen van beplanting voor jouw landelijke tuin.

Landelijke tuin ideeën

Bekijk alle projecten

No Featured Image set
MODERNE VILLA

Landelijke tuin voor moderne villa

No Featured Image set
PURE LUXE

Landelijke villatuin

Exclusieve paardenstoeterij
ZUIDERSE HERFSTSFEREN

Exclusieve paardenstoeterij

Koninklijk compleet
PARKTUIN WAALRE

Koninklijk compleet

Baden en bewonderen
BOERDERIJTUIN

Baden en bewonderen

Ruimtelijk veldwerk
VILLATUIN DE MORTEL

Ruimtelijk veldwerk

Contact opnemen

Vul je naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul je adres in
Vul een bericht in
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.