Tuinaanleg

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een grote klus, waarbij we altijd beginnen met een tuinontwerp op maat. Hier bundelen we alle plannen en krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Maar wat is er allemaal mogelijk op het gebied van tuinaanleg, welke onderdelen moeten er zeker in uw tuin komen en niet te vergeten: wat gaat het een en ander kosten? We vertellen u er graag meer over.

Kosten tuinaanleg

Een veel voorkomende vraag bij het aanleggen van een tuin is welke kosten hiermee gemoeid zijn. De precieze prijs is uiteraard afhankelijk van de wensen die u heeft. Bij de totstandkoming van de kosten voor de tuinaanleg spelen bovendien meerdere elementen een rol. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Aantal vierkante meters (m2)
 • Type bestrating
 • Type beplanting
 • Bodemvoorbereiding
 • Verlichting
 • Beregeningssystemen
 • Arbeidskosten
 • Huidige staat van de tuin

Bent u benieuwd wat we met uw budget kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, zodat u een beter beeld krijgt van het totale kostenplaatje. Daarnaast is het ook mogelijk om gemakkelijk online een schetssessie in te plannen met één van de professionele tuinontwerpers van Studio Siebers. De kosten voor een schetssessie bedragen € 285,- inclusief btw.

Wat kost tuinaanleg gemiddeld per m2?

Voor een standaardtuin met een gemiddelde grootte van 100 tot 200 vierkante meter, kunt u rekening houden met een prijsklasse van €50 tot €150 per vierkante meter. Dit betreft doorgaans de totale kosten inclusief tuinontwerp, materiaal, arbeid en eventuele bijkomende elementen zoals beplanting, bestrating en verlichting.

Gaat het om een exclusieve tuin, zoals een boerderijtuin, villatuin, luxe tuin, bedrijfstuin, grote tuin of parktuin? In dat geval adviseren we om contact met ons op te nemen voor een gerichte prijsindicatie op basis van uw wensen en de mogelijkheden.

Keuzes die invloed hebben op de tuinaanleg kosten

Hoeveel het aanleggen van uw droomtuin gaat kosten, hangt dus van veel verschillende factoren af. Hieronder vind je een aantal keuzes die invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje voor de tuinaanleg.

 1. Wilt u een tuinontwerp laten maken?

Een tuinontwerp is de eerste stap naar het creëren van uw droomtuin. Het helpt u om een helder beeld te krijgen van hoe uw tuin eruit zal zien en welke elementen erin zullen worden opgenomen. Bovendien is het mogelijk om bij Siebers Groep een 3D tuinontwerp te laten maken, zodat u exact ziet wat een bepaalde kleur of element doet met de ruimte in uw tuin. Een professioneel tuinontwerp zorgt ervoor dat uw tuin esthetisch aantrekkelijk, functioneel en goed georganiseerd is.

Een schetssessie met één van de ervaren tuinontwerpers van Siebers Studio boekt u eenvoudig via onze website voor € 185,- incl. btw. Tijdens deze schetssessie gaan we samen door uw wensen heen en bespreken we de mogelijkheden m.b.t. de beschikbare ruimte. Op basis hiervan zetten we het eerste tuinontwerp op.

Het is belangrijk om te onthouden dat een goed doordacht tuinontwerp uiteindelijk kostenbesparend kan zijn. Door van tevoren een plan te hebben, kunt u efficiënter werken en voorkomen dat u achteraf wijzigingen moet aanbrengen die extra kosten met zich meebrengen.

 1. Welke materialen kiest u?

De keuze van materialen heeft een grote invloed op de kosten van uw tuinaanleg. Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor elementen zoals bestrating, terrassen, omheiningen en borders.

Bij het kiezen van materialen moet u rekening houden met zowel de esthetiek als de duurzaamheid ervan. Populaire bestratingsmaterialen zijn bijvoorbeeld beton, natuursteen en klinkers. De prijzen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de kwaliteit en de hoeveelheid die nodig is voor uw tuin.

Daarnaast kunnen ook de kosten voor hout, zoals voor een terras of schutting, variëren op basis van het soort hout dat u kiest. Hardhout zoals bankirai is duurder dan zachthout zoals grenen. Het is belangrijk om de eigenschappen van elk materiaal te overwegen, zoals de levensduur en het onderhoud, voordat u een definitieve beslissing neemt.

 1. Heeft u behoefte aan een overkapping in uw tuin?

Een overkapping in uw tuin kan een waardevolle toevoeging zijn, waardoor u het hele jaar door van uw buitenruimte kunt genieten, zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden. Een overkapping kan dienen als een beschutte loungeplek, een buitenkeuken of zelfs een speelruimte voor kinderen.

De kosten voor een overkapping variëren afhankelijk van het formaat, het materiaal en het ontwerp dat u kiest. Houten overkappingen zijn doorgaans duurder dan aluminium of kunststof varianten. Het is ook mogelijk om een overkapping op maat te laten maken, wat de kosten kan verhogen.

 1. Kiest u voor een vijver?

Een vijver kan een prachtig en rustgevend element zijn in uw tuin. De kosten voor het aanleggen van een vijver kunnen variëren, afhankelijk van de grootte, het ontwerp, het type vijver en de benodigde apparatuur.

Bij het aanleggen van een vijver moet u rekening houden met kosten voor materialen zoals vijverfolie, vijverpompen, filtersystemen en waterplanten. De prijzen van deze materialen kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit en het formaat dat u nodig heeft.

 1. Heeft u een schutting nodig?

Een schutting kan dienen als een praktische en esthetische afbakening van uw tuin, het biedt privacy en kan bescherming bieden tegen de wind. De kosten voor een schutting zijn afhankelijk van het materiaal, de lengte en het ontwerp dat u kiest.

Populaire materialen voor schuttingen zijn hout, kunststof en beton. Houten schuttingen zijn doorgaans de meest voorkomende keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling. De kosten variëren afhankelijk van het soort hout en de lengte van de schutting.

Voor een prijsindicatie kunt u rekening houden met kosten tussen de €50 en €150 per strekkende meter voor een houten schutting. Kunststof schuttingen kunnen duurder zijn, terwijl betonnen schuttingen meestal hogere initiële kosten hebben, maar weinig onderhoud vereisen op de lange termijn.

Uw nieuwe tuin aanleggen: waar begint u?

De inrichting van een nieuwe tuin is een behoorlijk project. U kunt het uiteraard zo klein of zo groot maken als u zelf wilt. Voordat we van start gaan met de tuinaanleg nemen we in het ontwerp alle onderdelen op die tot de droomtuin leiden die u voor ogen heeft. Heeft u bijvoorbeeld een vijver in gedachten of heeft u altijd al gedroomd van een mooie pergola? En houdt u van veel groen denkt u eerder aan een tuin die weinig onderhoud nodig heeft? Een echte sfeermaker is natuurlijk de verlichting. Zo geniet u ook op warme zomeravonden van uw prachtige tuin. Tot slot kunt kiezen voor een schuur om al uw spullen op te bergen en uw tuin mooi opgeruimd te houden.

Van een perfecte samenwerking tot aan de tuin van uw dromen

Een tuin sfeervol inrichten kan op veel manieren. Heeft u allerlei ideeën en ziet u door de bomen het bos niet meer? Schakel zeker onze hulp in, want Siebers Groep beschikken over de juiste expertise om uw droomproject waar te maken. We wisselen graag samen ideeën uit, zodat uw project steeds meer vorm krijgt. Als het tuindesign op papier staat, bieden we u met plezier een digitale wandeling door uw gloednieuwe tuin aan. Voldoet de rondleiding in uw nieuwe tuin aan al uw verwachtingen? Dan is dit voor ons het startsein om met de tuinaanleg te beginnen en al uw wensen te verwezenlijken.

Moderne tuinen

Landelijke tuinen

Luxe tuinen

Exclusieve tuin

Exclusieve tuinen

Villatuinen

Boerderijtuinen

Bedrijfstuinen

Landelijke tuin

Grote tuinen

Parktuin

Parktuinen

Kleine tuinen

Villatuin

Strakke tuinen

Binnentuin

Binnentuinen

Natuurlijke tuinen

Contact opnemen

Vul je naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul je adres in
Vul een bericht in
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.