Moderne tuinen

Een strakke en moderne tuin, hoe ziet die er precies uit en sluit dit aan bij jouw wensen en ideeën? Een moderne tuin kenmerkt zich hoofdzakelijk door het gebruik van harde materialen, strakke lijnen, scherpe hoeken en neutrale kleuren, waardoor er een minimalistische stijl ontstaat. Heb je behoefte aan ideeën en voorbeelden van moderne tuinontwerpen om te zien of dit aansluit bij jouw situatie? Bekijk dan eens onze gerealiseerde projecten of neem direct contact op met onze tuinarchitecten.

Neem contact op

Wat kenmerkt een moderne tuin?

Een moderne, strakke tuin is een tuinontwerp dat gebruik maakt van eenvoudige, rechthoekige vormen, strakke lijnen en minimalistische elementen. Het richt zich op functionaliteit en gebruikt vaak harde materialen zoals beton, staal en glas. Vaak is er sprake van een duidelijke scheiding tussen buiten- en binnenruimte, door gebruik te maken van grote, glazen schuifdeuren. De focus ligt op het creëren van een aangename en ontspannen buitenruimte die zich harmonieus voegt bij de architectuur van het huis.

Trends van dit moment

 • Duurzaam & eco-friendly: Een groeiend aantal mensen is zich bewust van het milieu en zoekt manieren om hun tuin op een milieuvriendelijke manier aan te leggen. Dit kan door gebruik te maken van duurzame materialen en door de inrichting van de tuin te richten op water- en energiebesparing.
 • Minimalisme: Een moderne tuin streeft naar een uitstraling van elegantie en minimalisme, door gebruik te maken van eenvoudige, strakke vormen en door af te zien van overbodige versieringen.
 • Verbinding met binnenruimte: Een moderne tuin moet zich harmonieus voegen bij de architectuur van het huis. Dit wordt bereikt door de tuin en het huis visueel te verbinden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van dezelfde materialen en kleuren.
 • Verlichting: Een andere trend is het versterken van de sfeer in de tuin door middel van verlichting. Dit kan worden gedaan door middel van inbouwverlichting in paden, wanden en meubels, of door gebruik te maken van sfeervolle en subtiele buitenverlichting.
 • Buitenkeukens en eetgelegenheden: Een moderne tuin moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Daarom zijn buitenkeukens en eetgelegenheden steeds meer in trek. Hierdoor kun je het gehele jaar door buiten eten en koken en is de moderne tuin een waar verlengstuk van de woning.
Villatuin

Welke planten zie je vaak terug in moderne tuinen?

In een moderne tuin worden vaak strakke, geometrische vormen en neutrale kleuren gebruikt. Hierdoor passen sommige soorten planten beter in dit soort tuinen dan andere.

 1. Struiken en bomen met een strakke vorm zijn bijvoorbeeld de buxus, taxus, acacia en ceder.
 2. Grasachtige planten met een strakke bladstructuur, zoals liguster, haagbeuk en grasachtige vaste planten.
 3. Cactussen en vetplanten: Deze planten passen goed in moderne tuinen vanwege hun minimalistische uitstraling en hun vermogen om zonder veel verzorging te overleven.
 4. Eenjarige planten met heldere kleuren: bijvoorbeeld petunia’s, gerbera’s en dahlia’s.

Let op: De keuze van planten hangt af van de specifieke locatie en omgevingsfactoren, zoals de hoeveelheid licht en water die beschikbaar is. Het is daarom belangrijk om bij de keuze van planten rekening te houden met de specifieke omstandigheden van de tuin.

Strakke tuin

Moderne tuin ontwerp laten maken

Natuurlijk wil je bij de aanleg van jouw moderne tuin met de tijd meegaan. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste tuintrends en kunnen je daarom adviseren over de nieuwste technieken, materialen of inzichten met betrekking tot het ontwerp. Ondertussen bewaken we vooral bij moderne tuinontwerpen de grenzen tussen trendy en duurzaam. Met een tijdloze basis zorgen we dat de moderne tuin door de jaren heen met slechts kleine aanpassingen modern kan blijven.

Na een voorlopig modern tuinontwerp, overleg, de fine-tuning en het definitieve ontwerp heb je letterlijk een beeld van hoe de tuin gaat worden. De stap naar een moderne tuin aanleggen is niet de minste. Je kunt hierbij letterlijk wakker liggen van de vraag of het nu echt wel zo wordt als het tuinontwerp. Dat is zó jammer. Je krijgt een nieuwe moderne strakke tuin en dat moet een leuk proces zijn. Omdat we dit erg belangrijk vinden gaan we verder dan een tuinontwerp. We bieden begeleiding bij de realisatie van jouw tuin. De planning, coördinatie en communicatie met alle partijen die betrokken zijn bij de aanleg van de moderne tuin. Kies je ervoor om volledig ontzorgd te worden, leggen we je ook echt in de watten. Samen met Siebers Tuinprojecten nemen we alles over: van ontwerp tot planning en coördinatie, de complete aanleg en meer. Want ook een moderne tuin heeft onderhoud nodig om mooi te blijven. Laat maar los, wij regelen het.

Veel gestelde vragen over moderne tuinen

Welke materialen zijn geschikt voor strakke tuinen?

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor een moderne tuin. Het ideale materiaal is afhankelijk van de stijl en het doel van de tuin. Veel gebruikte materialen zijn onder andere:

 • Beton: duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, ideaal voor paden, terrassen en zitplaatsen
 • RVS en staal: tijdloos en robuust, perfect voor moderne tuinmeubelen en verlichting
 • Composiet en PVC: gemaakt van gerecyclede materialen, ideale alternatieven voor houten tuinmeubelen en accessoires
 • Natuursteen: geeft een natuurlijke uitstraling en is zeer duurzaam, geschikt voor fonteinen, beplanting en waterpartijen
 • Glas: voegt een moderne touch toe aan de tuin, ideaal voor hekken en overkappingen.

Hoe onderhoud ik een moderne tuin?

Een moderne tuin moet regelmatig worden onderhouden om er mooi en verzorgd uit te blijven zien. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een moderne tuin:

 • Regelmatig maaien en snoeien: Maai het gazon regelmatig en snoei bomen, struiken en planten zodat ze er verzorgd uitzien.
 • Bemesten en water geven: Bemest de grond en geef planten en bomen voldoende water om gezond en sterk te blijven.
 • Verwijder onkruid: Verwijder regelmatig onkruid om het uiterlijk van de tuin te behouden.
 • Reinig materialen: Reinig regelmatig de materialen die in de tuin zijn gebruikt, zoals beton, roestvrij staal en composiet, om roest en verkleuring te voorkomen.
 • Controleer op beschadiging: Controleer regelmatig op beschadiging of afbreken van onderdelen, zoals verlichting, verwarming en meubels, en repareer of vervang deze indien nodig.

Wil je gebruik maken van onze jaren lange ervaring en expertise op het gebied van onderhoud aan uw moderne tuin? Neem dan contact op met onze Siebers Hoveniers.

Wat zijn de kosten van het aanleggen van een moderne tuin?

De kosten van het aanleggen van een moderne tuin kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte, stijl en complexiteit van de tuin en het gebruikte materiaal. Hier zijn enkele factoren die invloed hebben op de kosten:

 • Grondwerk: Het uitgraven en voorbereiden van de grond is een belangrijk onderdeel van de kosten.
 • Planten en bomen: De kosten van planten, bomen en beplanting kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de soorten en hoeveelheden die je kiest.
 • Materiaal: De kosten van materialen, zoals beton, composiet, staal en natuursteen, kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid.
 • Verlichting en verwarming: Verlichting en verwarming zijn optionele elementen die de kosten kunnen verhogen.
 • Tuinmeubelen: Tuinmeubelen kunnen ook de kosten verhogen, afhankelijk van het materiaal, de grootte en het aantal meubels.

Heb je behoefte aan een persoonlijke prijsopgave? Neem dan contact met ons op en vraag een offerte op maat aan.

Hoe verbind ik de moderne tuin met mijn huis?

Er zijn verschillende manieren om de moderne tuin te verbinden met je huis. Hier zijn enkele tips:

 • Eenheid in materiaal en kleur: Kies hetzelfde of complementaire materialen en kleuren voor beide buiten- en binnenruimtes om een harmonieuze overgang te creëren.
 • Overgang van binnen naar buiten: Maak gebruik van glazen deuren, ramen of schuifpuien om een visuele en fysieke verbinding te creëren tussen binnen- en buitenruimtes.
 • Verleng de stijl: Verleng de stijl van je huis naar je tuin door bijvoorbeeld hetzelfde materiaal en kleur voor tuinmeubels te gebruiken.
 • Verbinding via licht: Gebruik verlichting om de verbinding tussen binnen- en buitenruimtes te versterken en om beide ruimtes ’s avonds uit te lichten.
 • Overgang via vorm: Gebruik vormen en structuren in je tuin die ook voorkomen in de architectuur van je huis om de twee ruimtes visueel te verbinden.

Onze tuinarchitecten zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van een moderne tuin die volledig in verbinding staat met je woning. Wil je een tuinontwerp voor een moderne tuin laten maken? Neem dan contact op met onze tuinarchitecten voor een tuindesign op maat.

Moderne tuin ideeën

Moderne bedrijfstuin
LUXE WELKOM

Moderne bedrijfstuin

Moderne leeftuin
LUXE WONING

Moderne leeftuin

Strak en stijlvol
VILLATUIN NUENEN

Strak en stijlvol

Strakke en luxe stadstuin
LUXE STADSWONING

Strakke en luxe stadstuin

Strakke villatuin
LUXE WONING

Strakke villatuin

Contact opnemen

Vul je naam in
Vul een (geldig) e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul je adres in
Vul een bericht in
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Privacybeleid en Servicevoorwaarden van Google.