Boerderijtuin ontwerpen

Woon je in een (voormalige) boerderij? Dan word je vast omringd door veel rust en ruimte. Heerlijk! Wil je zo optimaal mogelijk gebruikmaken van deze ruimte? En wil je een geheel nieuwe boerderijtuin laten ontwerpen door een ervaren tuin- en landschapsarchitect? Of heeft jouw tuin slechts een kleine opfrisser nodig? In alle gevallen ben je van harte welkom bij Studio Siebers. Wij ontwerpen met alle liefde en plezier de boerderijtuin van jouw dromen!

Van A tot Z

Sfeervol ontwerp boerderijtuin

Vaak beschikken boerderijen over een grote tuin. Een grote tuin is natuurlijk een echte luxe, maar het inrichten van zo’n tuin kan zeker een uitdaging zijn. Want hoe zorg je ervoor dat je een grote tuin op een sfeervolle manier inricht? Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag met een geheel nieuw ontwerp voor je boerderijtuin. Van A tot Z. Dat houdt in dat we eerst met jou om tafel gaan. We bespreken wat je wensen zijn én welke mogelijkheden de huidige buitenruimte biedt. 

Met alle benodigde informatie op zak, kruipen we achter de tekentafel. We maken een uniek tuindesign dat volledig afgestemd is op jouw wensen en eisen. Vervolgens leiden we je rond door het digitale tuinontwerp. Wanneer jij helemaal tevreden bent, kan het echte werk beginnen: het realiseren van jouw nieuwe boerderijtuin! En natuurlijk blijven wij ook na de realisatie betrokken. Jouw prachtige boerderijtuin verdient namelijk liefdevol tuinonderhoud.

Volgens jouw smaak

Landelijke of moderne boerderijtuin

Bij een boerderijtuin denk je al snel aan een landelijke tuin. Een tuin met veel houten elementen, gezellige zitjes, kussentjes, kleedjes en vooral veel beplanting. Andere typische elementen die je vaak in een landelijke tuin ziet, zijn kleine stenen, organische vormen en een uitgestrekt gazon. Wil je liever de contrasten opzoeken? Laat je keus dan vallen op een moderne tuin. In een moderne boederijtuin kun je namelijk strakke elementen verwerken die haaks staan op de landelijke uitstraling van de boerderij. Dit geeft een heel tof effect! Wil je liever een combinatie maken tussen een landelijke tuin en een moderne tuin? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Weelderig & groen

Boerderijtuin beplanting

Wat is een tuin zonder beplanting? Juist, niets. En vooral in een boederijtuin zijn planten onmisbaar. In een tuinontwerp voor een boerderij maken wij voornamelijk gebruik van vaste planten en bloemen. Denk hierbij aan een pioenroos, salvia, boerenjasmijn en een sering of vlinderstruik. Deze beplanting geeft de juiste kleur en sfeer aan jouw boerderijtuin.

Inspiratie

Boerderijtuinen: voorbeelden

Voordat je je nieuwe boederijtuin laat ontwerpen, is het wel fijn om vooraf wat inspiratie op te doen. Op die manier kun je goed kijken en vergelijken en zo kom je erachter wat wel en niet in jouw straatje past. Bekijk onze inspiratie-pagina en laat je verwonderen door alle mogelijkheden!

Kennismaken

Laat Studio Siebers je boerderijtuin ontwerpen

Wil je binnenkort ultiem genieten van een fijne boerderijtuin, met alles erop en eraan? De eerste stap is snel gezet. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen we eens kennismaken.