Wij vinden een prettige en groene woon- en werkomgeving belangrijk en daarom helpen wij opdrachtgevers in de zakelijke markt en publieke sector graag met het ontwikkelen van een groene (semi) openbare omgeving rondom bedrijven, appartementencomplexen of zorginstellingen.
Door te investeren in een groene inrichting van de (semi) openbare ruimte, kunnen aantrekkelijke functionele buitenruimtes ontwikkeld worden. Dit heeft positief effect op toekomstige gebruikers, bewoners en omwonenden. Denk hierbij aan een functionele inrichting in combinatie met kleurrijke en onderhoudsvriendelijke beplanting, bomen voor schaduw en koelte, afkoppeling van regenwater, daktuinen of gevelgroen. Ook tuinen, parken en speelplekken om te wandelen, spelen, recreëren en sporten.
Samen met stedenbouwkundigen, civiel technici, architecten en beleidsmakers werken we graag samen in een integraal ontwerpteam. Binnen deze samenwerking kunnen wij het volgende bieden.
Inventarisatie en analyse
In deze fase wordt aan de hand van een locatiebezoek en overleg met de opdrachtgever en eventuele eindgebruiker het project en de planlocatie geanalyseerd. Hoe wordt het gebied ervaren, welke bestaande elementen zijn aanwezig, wat is de huidige en nieuwe functie? Dit zijn belangrijke vragen om het plangebied en de opgave te begrijpen.
Daarnaast wordt er gekeken naar zichtlijnen, verbindingen, historie, bodem en beleid. Door het uitwerken van een inventarisatie en analyse ontstaat een nieuwe laag kennis van het plangebied en een goede basis voor de visie.
Visie/ Schetsontwerp
In de visie wordt in brede zin gekeken naar kansen en de ultieme potentie van het plangebied. De visie heeft betrekking op het gehele gebied waarin we ontwerpen, waarbij kaders aangebracht worden rondom ruimte en functionaliteit.
Betrokken partijen zoals de ontwikkelaar en architect hebben in deze fase een belangrijke rol. Door de samenwerking ontstaan gezamenlijke ideeën en draagvlak.
Voorlopig ontwerp
De visie wordt in deze fase verder uitgewerkt en feedback uit besprekingen wordt verwerkt. Verder gaan we dieper in deze fase in op materiaalkeuze, verlichting en beplanting op hoofdlijnen. Hierdoor wordt weer een stap richting het gewenste ontwerp gemaakt.
Definitief ontwerp
De uitwerking van het voorlopig ontwerp tot definitief ontwerp kan zowel gebeuren op 2D als 3D niveau. Het ontwerp wordt tot in detail uitgewerkt met specifieke keuzes van materialen en verlichting. Daarnaast behoort een uitgewerkt beplantingsplan met bomen, heesters en specifieke vaste planten ook tot deze fase.
Uitvoeringstekening met principedetails
Onder deze laatste fase verstaan we de detaillering van de toegepaste materialen en bouwkundige elementen voortkomend uit het ontwerp. Deze details zijn cruciaal voor de uitvoering van het project en het uiteindelijke resultaat. Hierdoor zal de communicatie met de uitvoerder vlotter verlopen en zal het ontwerp beter tot zijn recht komen.